Inflyttad i Vega

Vi välkomnar Vegas verkliga pionjärer, de första hyresgästerna som flyttar in i de nya husen i Haninges nya stadsdel. Annika Flodström flyttar in i en fyra högst upp i huset. Från balkongen har man en vidunderlig utsikt över området, där man bokstavligen kan se Vega växa fram.

– Det var mest min man som var drivande i att flytta hit, han är uppvuxen i Handen. Vi kommer från ett tvåplans radhus i Skogås och det kändes som rätt läge att flytta nu. Vi ville ha någonting nytt och allt på ett plan, berättar Annika.

Lägenheten hittade de via Bostadsförmedlingen.
– Det är svårt att föreställa sig hur lägenheten, huset och yttre förhållanden ska vara utifrån en platt lägenhetsritning, men första intrycket väl på plats är bra.

Successivt kommer Annika och hennes familj att få många nya grannar och området kommer utvecklas under en lång tid framöver. Här ska till slut 10 000 invånare bo och leva. För att introducera en av områdets attraktioner bjöd Stena Fastigheter alla nya hyresgäster på lunch i Vegabaren, Sveriges första hamburgerrestaurang som öppnade redan 1958.

Nästa inflytt sker 15 juni i det andra av två hyresrättsfastigheter. Sedan följer inflytt i tre bostadsrättföreningar, Brf Vegabonusen, Brf Vegaettan och Brf Vegatvåan, varav i den sistnämnda det fortfarande finns ett antal bostäder kvar. Och snart är det dags för Stena Fastigheters radhus i Vega.