Amanda bytte Paris mot Vega

För Amanda Konradsdal föll sig valet att köpa sin första lägenhet i Haninge ganska naturligt, då hon är uppvuxen här och nästan all släkt och vänner bor runt Haningetrakten. Och fördelarna med ett nybyggt område lockade lite extra…

När Amanda var klar med skolan i Sverige åkte hon till Paris för att plugga ett halvår, och även om hon älskar storstadspulsen så var det skönt att komma hem till naturnära Haninge. Efter att ha bott hemifrån så pass länge kändes det som ett naturligt steg att flytta hemifrån, och eftersom hon visste att Vega skulle få en ny pendeltågsstation började hon kolla efter lägenheter i området.

Hon försökte först boka lägenhet i två tidigare bostadsrättsföreningar, men det blev till slut tredje gången gillt i Vegatvåan – vilket nu känns helt rätt då balkongen på den ljusa lägenheten vetter mot en bergvägg helt utan insyn, och eftersom pendeltågsstationen ligger bara 200 meter bort, kommer det att förenkla pendlandet till hennes arbete på Södermalm väsentligt.

– Det är jätteroligt att det verkligen händer något med området, säger Amanda, för Vega har ju alltid känts lite ’off’, även för mig som har bott i Haninge. Alla vänner man har haft i Vega har varit lite av ett projekt att ta sig till, så det är så kul att de satsar på hus och kommunikationer men ändå behåller det fina med skog och natur.

Och trots att det fortfarande byggs väldigt mycket i området är det inget som stör Amanda. Hon trivs jättebra och eftersom de flesta flyttat in ganska samtidigt är det väldigt fin gemenskap mellan grannarna.

– Vi är alla i liknande ålder, och det bor allt från singlar till barnfamiljer i huset, och alla är verkligen supergulliga.

Hon uppskattar även närheten till allt som är viktigt för henne. Naturen såklart, men även Mio Möbler, Port 73 och gymmet ligger en kort promenad bort, och ganska precis fem kilometer bort ligger mammas och pappas villa med pool, som var väldigt uppskattad under den varma sommaren.

Vega Växer
Efter inflytten i maj 2018 har det redan hänt otroligt mycket i området. När hon först bodde här fanns det till exempel ingen väg framför huset, inga parkeringsplatser och ingen skola, men nu upplever hon att nästan varje dag när hon går mot bussen har det hänt något nytt.

Amandas förväntningar är att Vega i slutändan kommer vara ett nytt, fräscht och levande område med småstadskänsla, bra kommunikationer och kanske några lokala butiker och restauranger, och hon har inga planer på att flytta härifrån i första taget.

– Bara de här 8 månaderna har gått supersnabbt och jag har inte haft några som helst problem trots all byggnation, så jag ser verkligen fram emot att fortsätta följa hur området växer fram och se hur det slutligen kommer att bli.