En återblick av 2018

Tiden går fort när man har kul! Nu går 2018 mot sitt slut och det är dags att summera vad som har hänt. Det har varit ett händelserikt år där Vega har fortsatt att växa och utvecklas. För att hjälpa minnet på traven har vi samlat ihop några av godbitarna från året som gått.

Fyra busslinjer till Vega station
Vega växer och kommer bli en riktig knutpunkt i kollektivtrafiken. Vega station, med både pendeltåg och ny bussterminal, möjliggör ett smidigt och hållbart resande för hela närområdet!
Läs mer

Arkitekterna berättade om de nya bostäderna i Vega
Allt eftersom nya kvarter i Vega tar form kan vi ana hur vår nya stadsdel kommer att se ut. Här spelar arkitekterna en viktig roll och därför har vi genom året bett några av dem att berätta om sina respektive projekt. För är det några som har koll på bostäderna som växer fram så är det trots allt arkitekterna.

De har berättat om Brf Slänten, ett hus där varje lägenhet är skapad för gemenskap och trivsel. De har också guidat oss igenom Brf Tindra och Brf Blinka som tillsammans bildar ett vackert och modernt kvarter. Arkitekterna har också berättat om Brf Skogsstjärnan, ett charmigt bostadskvarter vars grönskande innergård ger en privat hemkänsla.

Det var en gång en motorvagnshållplats
Våren 2019 kommer Vegas nya pendeltågsstation invigas men visste du att det funnits en station här innan? Vegas första tågstation på Nynäsbanan kom till 1929 i samband med att Trafik AB Stockholm-Nynäs införde motorvagnar på sträckan Älvjsö-Nynäshamn.
Läs mer

Vegabarens historia börjar bakom en ko
Vegabaren är Sveriges äldsta hamburgerbar. Men hur var det egentligen att sälja hamburgare i slutet av 50- och i början av 60-talet? Vegabarens historia består av strider med den tidens bestämmelser men också framgångar som gjort att hamburgerbaren blivit till den smått historiska plats den är idag.
Läs mer

Ny förskola öppnade i Vega
Med fler förskoleplatser blir vardagslivet ännu lite enklare i området. Raoul Wallenbergskolan slog upp portarna till sin nya förskola i Vega under hösten.
Läs mer

Ny trafikplats öppnade i Vega
I Vega, som ligger perfekt placerad mellan citypuls och skärgårdsliv, byggs och planeras det för 3 500 bostäder och närmare 10 000 invånare. Med så många nya människor som rör sig till och från Vega behövdes några förändringar i infrastrukturen. Därför öppnades trafikplats Vega som fått trafiken i Vega och på väg 73 att flyta smidigare.
Läs mer

 

21-åriga Carl valde Vega som sitt nya hem
Vi skrev tidigare i år om Jenny och hennes familj som stortrivs i Vega och känslan är att även Carl kommer att göra det. I början av sommaren ska Carl nämligen flytta till sin första egna bostad. För honom var det viktigt att både naturen och Stockholm City fanns inom räckhåll.
Läs mer

Vinterupplevelser vid Rudan friluftsområde
Finns det något bättre än gnistrande snö och ett nypreparerat skidspår? Vega är en stadsdel där friluftslivet finns runt hörnet. Lika aktuellt som för ett år sedan så finns Rudans friluftsområde bara några kilometer från Vega. Aktiviteterna varierar med allt från skridsko- och pulkaåkning till skidåkning i de vackra skogsomgivna spåren.
Läs mer

Förutom de händelser som ovan nämnts så har även året i Vega präglats av hela fem säljstarter. Vi har också tillsammans med er fått ta del utav både events och högtider, där vi bland annat firat det goda livet i Haninge under Haningedagen och tagit det utav det traditionella Valborgsfirandet. Flera visningar i de vackra bostäderna har också ägt rum och många ser fram emot att få flytta in i sina nya hem.

Nu väntar ett spännande 2019 som vi vet kommer att fyllas av flera roliga nyheter. Till våren öppnar bland annat pendeltågsstationen som blir en viktig del av Vega som stadsdel. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för att hålla koll på det senaste i Vega. Vi ser fram emot att dela 2019 med er.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ VEGASTAN.SE!

Visa alla nyheter