Ayla ska göra Vega ännu snyggare

Ayla Erdal har jobbat som anställd frisör i Västerhaninge i 12 år, men inspirerad av familjens många småföretagare öppnar hon i början av nästa år en sprillans ny frisersalong i Vega..

Hennes föräldrar bor i Vega, pappan driver Sibyllakiosken vid Port 73, och hennes morfar är delägare i Vegabaren. Beslutet att öppna en frisersalong här var alltså ganska enkelt.

Mittemot pressbyrån kommer salongen att slå upp portarna i början av nästa år (2020), med målsättningen att öppna på Alla Hjärtans Dag. I början kommer hon att jobba där ensam, men på sikt förmodligen anställa någon mer, och eventuellt även ta in någon som kan fixa naglar och lösögonfransar.

– ”Det är nog både en fördel och en utmaning att öppna i ett helt nytt område” säger Ayla ”Men det känns som att det kommer bli en väldig blandning av familjer, studenter och äldre, så jag kommer rikta in mig mot alla”.

Hon har även många stamkunder sen tidigare, allt från norrort till söderort, som vill fortsätta besöka henne. Något som nu blir enkelt med alla smidiga kommunikationerna till området, och Ayla har höga förväntningar på Vega.

”Jag tror det kommer att bli ett lugnt men samtidigt väldigt centralt område i Haninge, eftersom det kommer att finnas förskolor, lekparker, restauranger och butiker. Jag tror det kommer bli stort”.

 I dagsläget bor Ayla själv en bit utanför Vega, men har kikat lite på nyproduktionerna i området och kommer eventuellt att själv bli Vegabo i framtiden.

Till dess får vi träffa henne på blivande Salong Vega – varmt välkommen hit!