En tillbakablick på 2019

2019 lider mot sitt slut, och i Vega fortsätter utvecklingen varje dag. Vi ser tillbaka på ett spännande och händelserikt år.

Det började starkt med att Wåfflans Stenugnsbageri slog upp portarna precis i slutet av 2018, och har nu blivit en liten favoritplats i Vega där de boende älskar att fika och köpa gott bröd till mysfrukosten.

Den 1a april var dock inget skämt, för då hände något som många har väntat länge på – invigningen av den nya pendeltågsstationen!

Det blev ett otroligt lyft för hela området, och förenklade vardagslivet för många människor. Stationen erbjuder nämligen inte bara möjligheten att resa kollektivt mellan Vega och Stockholm City på drygt tjugo minuter – den är också knutpunkt för busstrafiken i närområdet, samtidigt som du kan pendlarparkera din cykel eller bil.

I samband med att tågen började rulla, öppnade även en sprillans ny Pressbyrån i anslutning till stationen. Här kan de boende köpa frukost, mellanmål och andra nödvändigheter som kan behövas av den trevliga butiksägaren Kazawah, som vill vara Vegabornas glädjespridare i vardagen.

Ett växande utbud
Med många nyinflyttade ökar behoven av olika typer av service. I augusti öppnade Raoul Wallenbergs andra förskola i Vega, och för att möta trycket planeras flera förskolor och även en helt ny grundskola.

I övrigt har året innehållit stora visningsdagar, samtidigt som bland annat Brf Tindra har invigts och i kvarter Skogsstjärnan har modulerna börjat komma på plats.


Inför nästa år ser vi fram emot öppnandet av Salong Vega, byggstart av den nya Ica Butiken, ett gym, och såklart fler nya och härliga grannar att lära känna!

I Vega händer det något nytt hela tiden. Tack för att ni hänger med i utvecklingen och vi vill passa på att önska en God jul och ett riktigt Gott Nytt År!
Vi ses nästa år igen!