En tillbakablick på Vegaåret 2020

Det nya året är kommet och vi ser fram emot många nya härliga minnen. Men vad minns vi från år 2020 här i Vega? Vi ser tillbaka på året som har varit. Vi vill även passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Citronfjärilar, pollen, fåglar som kvittrar och parkerade cyklar. Tidigt in på året så började våren att anlända i Vega. Och det fanns flera tecken på det.

Få platser lockar fram sommarkänslan som Stockholms skärgård. Och med sin närhet till många sorters utflykter är Haninge en av våra mesta skärgårdskommuner. Därför tipsade vi om utflykter i närheten av Vega i vår text: Porten till paradiset är nära.

Planerna för Vega skola och aktivitetshuset intill tågstationen tog sin början. Tillsammans ska de forma en levande mötesplats för människor i alla åldrar och med olika intressen. Ett nytänkande och smart sätt att samla flera verksamheter under samma tak.

Under sommartid kan Haninge skryta med många fina badplatser. Men ibland vill man ha riktigt nära till ett svalkande dopp. Då har Drevviken mycket att erbjuda. Vi gav vårt omdöme om denna fina plats.

Under augusti berättade Daria Cohen om varför hon stortrivs i Vega och hur hon ser på utvecklingen av stadsdelen. I samtalet med Daria berättade hon även om hur en grill blev så speciell för henne.

Vega är en stadsdel med flera klimatsmarta alternativ. Här finns flera cykelparkeringar samt gång- och cykelvägar. Många av bostadsutvecklarna har även stort fokus på hälso- och miljökrav gällande allt från material till energianvändning. Vi skrev därför en text om hur och varför bostäder med fokus på framtiden är en viktig del av Vega och stadsdelens utveckling.

I slutet av oktober kom en efterlängtad och rolig nyhet när vi berättade om att Nakterhusskolan i Vega öppnat och därmed breddar skolutbudet i Vega. Rektor Henrik Engebretzen berättade mer om skolan och hur skolverksamheten ska växa tillsammans med Vega som stadsdel när fler flyttar in.

Hur summerar man då ett år på bästa sätt? Kanske är det helt enkelt att berätta om alla de nya aktörer som hittat till Vega med allt från en frisörsalong och ett gym till en pizzeria och en sushirestaurang. Givetvis ville vi även ge en inblick i vad Vegaborna kan se fram emot under kommande år. Vi tog därför en promenad runt Vega och tog pulsen på hur Vega växer vidare.

Det händer mycket i Vega och vi vill tacka er för att ni hänger med i utvecklingen. Vi vill även passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!