Första grävskopetaget för Brf Slänten

De senaste åren har byggaktiviteten i Vega varit störst öster om spåret, men i förra veckan satte Haninges kommunalråd Meeri Wasberg grävskopan i backen för kvarteret Släntens första etapp, strax väster om den nya stationen. Här planerar fastighetsutvecklaren SPG att uppföra totalt drygt 250 lägenheter samt garage och en livsmedelsbutik.

Projektet Brf Slänten ska bestå av tre olika kvarter, och i den första etappen byggs 103 härliga bostadsrätter med 1-4 rum och kök. Hittills är omkring 60 procent av lägenheterna sålda och de första inflyttningarna ska påbörjas i augusti 2019.

Äger och driver projektet gör fastighetsutvecklaren SPG, Scandinavian Property Group. BOX Bygg håller i totalentreprenaden och arkitekt är Petter Aaro från BSK Arkitekter. Christian Olofsson, vd på SPG, berättar om utformningen av bostäderna i Slänten:

Mycket omsorg lades ner under projekteringen för att hitta riktigt praktiska planlösningar och attraktiva materialval. Att försäljningen av lägenheterna har gått så pass bra trots en svagare bostadsmarknad, visar att vi tog rätt beslut när vi ritade fram produkten tillsammans med arkitekten och entreprenören.

Närheten till den nya pendeltågsstationen, som väntas kunna öppna i april 2019, gör att de boende i Brf Slänten snabbt kommer kunna ta sig till och från Stockholms innerstad. Tågresan till Centralen kommer att ta drygt 20 minuter. Det är en av de riktigt stora fördelarna med att bo i Vega – du har nära till både naturen, havet och storstan.

Läs mer
Brf Släntens webbplats

Vega-nyheten om första etappens arkitektur

Nyheten om första spadtaget i Mitti Haninge