Hemköp öppnar med stil i Vega!

Nästa sommar breddar Vega sitt utbud när Hemköp slår upp portarna till sin nya matbutik på 2000 kvadratmeter. Camilla Sundheden, handlare och butikschef, vill skapa en butik där Vegaborna känner sig som hemma och som inspirerar till matglädje.

Vid porten till Vega kommer Hemköp att stoltsera. Med sina 2000 kvadratmeter ska Vegaborna här finna allt de behöver till bra priser, i en butik som andas Vega. Camilla Sundheden, handlare och butikschef för Hemköp i Vega har arbetat på Hemköp i 17 år. Nu ser hon det som en milstolpe att öppna upp matbutiken i den stadsdel hon håller så varmt om hjärtat – och erbjuda Vegaborna en extraordinär butik som sticker ut ur mängden.

– Det här ska bli superkul! Vi ser fram emot att möta våra kunder och få dem att känna sig välkomna och skämma bort dem med ett bemötande i världsklass i en butik som osar matglädje. Läget för butiken är perfekt, den ligger i själva porten till Vega vid både avfarten och påfarten till motorvägen, så det är lätt att ta sig till och från butiken. Med lokal förankring och ett spännande utbud ser vi fram emot att välkomna Vegaborna. Med vår spännande inredning kommer Hemköp Vega sticka ut i mängden. Örat mot rälsen och nära kontakt med kunderna kommer göra att vi blir flexibla och anpassningsbara. I och med att butiken är handlardriven kommer den också genomsyras av entreprenörskap och lokala samarbeten.

Ovanför Hemköp kommer Core Gym Club att bedriva sin verksamhet. En väldig god granne enligt Camilla.

– Det blir häftigt att kombinera vår matbutik med deras gym. Vi har en nära dialog redanidag och ser bland annat fram emot att tillsammans komma med erbjudanden och samordna roliga tävlingar och evenemang. Med gemensam kraft kommer infarten till Vega bli en destination där man kan bejaka sin hälsosamma sida, genom både inhandling av hälsosamma produkter och aktivitet. Padel och löpbana på taket är såklart ett extra roligt attribut.

Camilla Sundheden är själv uppvuxen i Haninge och har bott i Vega under de senaste åren. När möjligheten dök upp att öppna upp Hemköp här kändes det som att hon kunde skapa en butik som passar in i stadsdelen.

– Jag känner mig trygg med att etablera Hemköp i Vega. Av alla ställen som jag har bott på i Haninge så trivs jag allra bäst här. Allt jag och min familj behöver finns nära. Jag har varit med från början i Vegas utveckling och allt blir bara bättre och bättre. Vi har en stor gemenskap och alla trivs och hjälps åt. När möjligheten dök upp att öppna Hemköp här kändes allt väldigt naturligt och jag är så glad över att det blir av.

Hemköp i Vega planeras att öppna upp under sensommaren 2022. Camilla är redo för att öppna upp butiken och erbjuda Vegaborna någonting alldeles extra.

– Det är fortfarande tidigt i processen men vi kommer att kunna erbjuda våra kunder någonting de inte är vana vid. Jag tror att vi kommer erbjuda saker i butiken som de flesta kanske inte tror att en matbutik kan erbjuda. Det ska bli så kul att välkomna alla till oss.