Kärleken förde Jasmine till Vega

Jasmine Grönborg är 23 år och i april ska hon tillsammans med sin pojkvän Mattias och deras hund Soja flytta till sin första lägenhet. Att valet av deras första bostad föll på Vega har nog de flesta redan listat ut – men bakom deras val finns en vacker detalj.

Idag bor Jasmine i Huddinge och hennes pojkvän Mattias bor i Nynäshamn. De träffades för första gången under tiden i gymnasiet i Haninge och blev senare ett par. Under förhållandets gång fick Jasmine se mer av Haninge och fick upp ögonen för den gröna kommunen. Redan då stod det klart att de i framtiden skulle flytta till Haninge och Vega.

– Man kan säga att jag blev dubbelt kär. Både i Mattias och i Haninge. När jag sedan upptäckte Vega och började att läsa mer om stadsdelen så blev jag intresserad direkt. Jag tyckte att det såg så fint ut med naturen på nära håll samtidigt som det låg nära Stockholm City med pendeltåget. Så när jag och Mattias blev tillsammans har vi alltid haft Haninge och Vega som ett mål för vårt första hem. Och nu ska vi äntligen flytta dit.

Närheten till naturen och alla olika friluftsområden är det som lockat Jasmine och Mattias mest med Vega. Det är inte bara något som de uppskattar utan också något som deras nyadopterade hund Soja kommer att tycka om.

– Närheten till natur och friluftsområden har varit viktigt för oss i valet av vårt nästa hem. För två veckor sedan adopterade vi också en hund som ska flytta med oss. Så därför är natur och promenadområden viktiga för oss. Sedan är toppen att Vega ligger så nära Rudans friluftsområde som är ett av mina favoritställen. När vi promenerade runt i Vega för någon vecka sedan såg vi också flera andra väldigt vackra platser.

Jasmine och Mattias har köpt en trea i Ikanos Brf Tindra som är beläget kring pendeltågsstationen. Jasmine gillar hur utformningen av Vega är planerad och har höga förhoppningar på framtiden i Vega

– Jag har läst mycket om Vega och utformningen av stadsdelen. Allt känns välplanerat och med många klimatsmarta lösningar vilket jag gillar. Brf Tindra hade flexrum och öppna planlösningar som vi föll för. Vi kommer också ha nära till både ICA och pendeltåget vilket är perfekt. Jag har också hört att en sushi-restaurang ska öppna vid oss och det är ju inte helt fel det heller.

Jasmine tror att Vega kommer att bli en modern stadsdel med mycket liv och rörelse. Både hon och Mattias ser mycket fram emot deras flytt.

– Jag tror att Vega kommer att bli en mysig plats att träffas på, med mycket liv och rörelse och olika typer av människor. Vi har hela tiden känt att detta kan vara vårt drömboende där vi kan bo länge. Därför har vi också kunnat ha tålamodet att vänta med vår första flytt. Sedan är det vackert att det blev intill den plats där vi en gång träffades för första gången.

Är du nyfiken på Vega och bostäderna här? Här hittar du alla projekten.