Nu är det nära!

I mitten av april anländer dagen många i Vega har väntat på. Nämligen öppningen av Ica Nära. Fredrik Svanberg, ena parten i radarparet Fredrik och Anton som är Ica-handlare för butiken, ser fram emot att snart få öppna och ge vegabona bästa möjliga Ica-butik.

Öppningen av Ica Nära närmar sig med stormsteg vilket många ser fram emot. Bakom spakarna för mycket av det som ska sättas på plats finns det gifta radarparet Fredrik och Anton Svanberg. Det entusiastiska paret har arbetat inom Ica i 13 år där de senast drivit en butik i Värmland. Nu tar de sig an utmaningen att starta upp och driva Ica Nära i Vega och förväntningarna är höga.

Fredrik Svanberg ser fram emot att snart få öppna och ta emot vegabona i butiken. När mycket ska göras och sättas på plats menar Fredrik att allting blir enklare om man har roligt längst vägen. Nu är snart dagen här då butiken äntligen ska öppna.

– Vi tycker att det vi gör är väldigt roligt och hoppas att det speglar av sig utåt. Man får kraft av att vara positiv och engagerad, vilket resulterar i att det blir roligt och man tar saker och ting framåt. Vi tycker verkligen att vi har världens bästa jobb. Man får jobba med människor och träffa kollegor och kunder varje dag. Jag och Anton kompletterar också varandra på ett bra sätt och vi blir starka tillsammans.

– Det ska bli så himla roligt att öppna och känslan är positiv. Ica har jobbat länge med det här projektet och vi kom in sent i höstas. Det känns jättebra och tiden går fort. Projektgruppen består av flera engagerade och duktiga människor. Vi får också mycket inspel från kunder vilket vi tar med oss. Det är ett stort engagemang vilket är superkul.

Fredrik gillar Vega som stadsdel och imponeras av hur sammansatt och välplanerad stadsdelen är. Han gillar det som händer med utvecklingen och menar att Ica ska bli en tillgänglig plats i en redan sammansatt stadsdel.

– Vi har fått känslan av att Vega är en modern och sammansatt stadsdel. Det är häftigt när man ser gamla visionsbilder och hur likt det är verkligheten idag. Det andas nytt och det finns en härlig mix av lägenheter, hyresrätter, radhus och villor med en tilltalande arkitektur. Det är en levande stadsdel med puls och jag tror att man kan bo här oavsett ålder. Här finns allt man behöver. Det naturnära läget är också fantastiskt.

– Vår vision är att vara en tillgänglig butik och ”vännerna på hörnet” som vi säger.

Glädje, engagemang och genomförande

Över 1000 personer har sökt jobb hos Ica Nära i Vega. Fredrik ställer sig ödmjukt tacksam till alla ansökningar. Nu ser han fram emot att bilda ett bra lag av medarbetare som med stor glädje och ett högt engagemang kan ge vegabona den bästa servicen.

– Vi är stolta och tacksamma över att söktrycket varit så pass stort. Nu ligger fokus på att bilda ett bra arbetslag med ett högt engagemang, stor glädje och ett bra genomförande. Vi ska ha roligt och trivas ihop och ge kunderna det bästa av bemötanden.

Butiken på 700 kvadratmeter butiksyta är planerad att öppna i mitten av april och kommer att ligga väl placerad i Vega, precis intill pendeltågsstationen. Öppettiderna planeras bli 06:00-22:00 under vardagar och 08:00-22:00 under helgerna.

– Vi är jätteglada över placeringen av butiken eftersom det är en knutpunkt i Vega. Vi ligger precis intill både pendeltågsstationen och busstationen. Det ska vara enkelt att glida förbi här. Det är en fördel att finnas till där människor rör sig i vardagen. Med våra öppettider kan vi också finnas där för vegabona under stora tidpunkter på dygnet.

Ica Nära i Vega kommer att ha ett brett utbud med en rad spetsegenskaper. Och under tidens gång kommer de att anpassa utbudet efter vegabonas behov och efterfrågan.

– Vi planerar att ha en rad spetsegenskaper i butiken. Vi vill ha ett bra och roligt sortiment med mycket färska varor och vi ska vara bra på frukt och grönt. Man ska känna att allt man behöver finns här. Desto mer vi lär känna våra kunder, desto mer kan vi också anpassa vårt utbud efter dem.

Fredrik ser positivt på framtiden i Vega som stadsdel och ser fram emot att utveckla Ica i Vega tillsammans med stadsdelen. Men först och främst ser han fram emot att slå upp dörrarna till butiken.

– Jag tror att framtiden i Vega är väldigt ljus och bara de tre närmsta åren kommer det att hända väldigt mycket. Så ser vi även på vår butik – vi ska utvecklas tillsammans med stadsdelen och spegla de behov som finns här så gott vi bara kan. Nu är vi supertaggade på att vrida upp låset till butiken och låta butikslivet börja på riktigt – och framförallt: Möta alla fantastiska kunder! Vi längtar verkligen!

Ica Nära Vegas Facebook-sida kan ni ta del av utvecklingen av butiken. Där kan ni även se Fredrik och Anton som med sin stora energi tillsammans skapar en butik vi alla kan vara stolta över.