Nu är Ikano Bostads Brf Tindra invigd!

Förra veckan invigdes Ikano Bostads första bostadsrättsförening i Vega – Brf Tindra. Totalt kommer nu 76 lägenheter att fyllas med förväntansfulla personer redo att bekanta sig med sitt nya hem.

Det var en härlig stämning i luften när Ikano Bostad tillsammans med Haninge Kommun invigde sitt färdigställda bostadsprojekt Brf Tindra i Vega. Intresset för lägenheterna har varit stort och majoriteten av dem som nu flyttar in i Vega är unga förstagångsköpare som är uppväxta i kommunen eller i Vegas närområde.

Invigningen började med att Josefine Wikström, Bostadsutvecklingschef för Stockholm Södra på Ikano Bostad hälsade alla välkomna. Haninge är ett viktigt område för Ikano Bostad och projekten i Vega är de första i kommunen.

– ”Det är roligt att vara med och bidra till utvecklingen av Vega och Haninge kommun, något som vi hoppas få vara med och göra även framåt. Majoriteten av de som flyttar in kommer faktiskt från Haninge eller områden i Vegas närområden”, säger Josefine Wikström.

Sedan var det dags för Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge att kliva upp på scen. Hon välkomnade de boende till Vega och berättade att Haninge är en kommun som har allt man behöver på nära håll i form av bland annat naturområden, handelsområden och Stockholm City.

– ”I Haninge finns allt man behöver på nära håll och det är också en snabbt växande kommun. Vega är ett viktigt område för oss och samarbetet med Ikano Bostad har fungerat väl och jag är mycket nöjd med slutresultatet. Det är extra kul att en stor del av bostäderna går till unga personer som är uppväxta i kommunen. Jag hoppas att dem kommer att trivas”, säger Meeri Wasberg.

Kort därefter berättade Lotta Sjödin, strategisk verksamhetsutvecklare på Ikano Bostad om det som gör Ikano Bostads lägenheter smått unika – deras kvadratsmarta boenden. Samtliga 76 lägenheter är nämligen inredda med innovativa och flexibla lösningar för att förenkla de boendes vardag.

– ”Vi har tagit fram olika lösningar anpassade efter behov och efterfrågan. Koncepten är framtagna tillsammans med familjer som har varit med och testat de olika lösningarna. Den första lösningen heter ”Flexel” vilket innebär att du själv kan bestämma vart du ska ha dina eluttag i hemmet. Den andra lösningen heter ”Flexljus” som gör att all belysning stängs av när du lämnar hemmet, vilket gör det enklare att leva klimatsmart. Och den tredje lösningen heter ”Flexrum”, vilket är en rörlig vägg som snabbt och enkelt skapar ett extra rum när man behöver det. En bra lösning för den som lever en varierande vardag, exempelvis om du har barn varannan vecka”, säger Lotta Sjödin.

Efter alla talen så klipptes ett band vid porten som en bekräftelse på att Brf Tindra nu var invigt. Besökarna kunde sedan kliva in i en visningslägenhet från Ikano Bostad där delar av flexlösningarna fanns på plats.

Det blev en lyckad invigning och vi önskar alla nya boende varmt välkomna till Vega. Det är roligt att fler och fler nu börjar att flytta in i vår vackra stadsdel.

Här kan ni läsa mer om bostäderna i Vega.

Brf Tindra är Ikano Bostads första bostadsrättsförening i det första kvarteret av tre i Vega. Totalt ska Ikano Bostad bygga cirka 500 bostäder i Vega fördelat på tre kvarter.