Nya restauranger i Vega!

Hälsosamma italienska rätter med inslag av typiskt svenska råvaror. Så lyder konceptet hos Bagheria som öppnar i maj. Och ungefär samtidigt slår Arigato Sushi upp dörrarna till en wok i grannlokalen.

Det är i kvarteret Storseglet, i huset mitt emot pendeltågsstationen, som både Bagheria och Arigato flyttar in. Enligt Bagherias ägare, Jacob Azar, är det ett riktigt drömläge.

– Jag har drivit restauranger i innerstan sedan början på 90-talet, bland annat flera Ciao Ciao. Så det blir extra spännande att starta nytt här i Vega. Jag har ena foten i det italienska köket och den andra i hälsokostköket, men Bagheria blir första konceptet där de två inriktningarna kommer gå hand i hand.

Till en början satsar Jacob, och kompanjonen Mehmet Öncu, på rustika fisk- och grönsaksrätter, sallader och ”svenska pizzor”, vilket betyder smaksättning med exempelvis västerbottenost och grönkål. Och den som vill kan beställa pizzadeg gjord på blomkål. Det kommer även finnas ett en hel del veganska, gluten- och laktosfria rätter på menyn. Just nu finslipar Jacob på restaurangens medelhavsinredning, med olivträd som hänger ner från taket och en stor bild på en pizzabakande Sofia Loren.

– Det är en stor lokal med 40 sittplatser inomhus och cirka 30 i vår uteservering, som badar i sol hela dagen. Så det finns alla förutsättningar för Bagheria att bli en naturlig mötesplats för Vegas invånare, säger Jacob.

Lång branscherfarenhet är utmärkande även för ägaren till Arigato Wok, Jens Huang, som i och med etableringen öppnar sin elfte restaurang.

– Vi kommer erbjuda ett brett utbud av kinesiska wokrätter, lagade av en fantastiskt duktig kock. Och trots att vi öppnar mitt i en pandemi är jag optimistisk, eftersom Sushirestaurangen har gått minst lika bra som före corona. Jag tror att folk mer än någonsin unnar sig god mat.

Med det sagt, välkomna hit – inom kort Vegas nya restauranggata!