Nyblivna mamman Jenny stortrivs i Vega

När Jenny Nouri och hennes sambo fick den glada nyheten om att ett barn var på väg så sökte de ett nytt, familjevänligt hem. Med hennes ursprung från Haninge så blev Vega ett extra spännande alternativ. Och efter att ha läst på och spanat in det snabbt växande och naturnära området föll valet på Vega – och Jenny är jättenöjd över att stadsdelen nu är familjens nya hem.

Jag och min sambo fick reda på att vi skulle få barn under förra året. Vi sökte då efter nyproduktion, då vi inte ville leta när väl bebisen hade kommit. När vi såg Vega så såg vi möjligheten till att flytta in i ett område präglat av natur och sjöar. Med den nya pendeltågsstationen och den nya påfarten blir det också smidigt att ta sig både från och till Stockholm City, vare sig det är kollektivt eller med bil – vilket vi uppskattar! Det var även väldigt lockande att få flytta in i en helt ny stadsdel som växer fram.

Förutom att Jenny tycker att Vega är otroligt vackert så menar hon också att det är en perfekt plats för ett barn att få växa upp på. Med möjligheten att hitta på flera olika aktiviteter och med närhet till det mesta så tror hon att vardagslivet i Vega blir perfekt för henne och hennes familj.

– Jag tror att barn mår bra av att få växa upp i en naturnära miljö med möjlighet att kunna hitta på många olika sorters aktiviteter. Här i Vega finns alla möjligheter till det. Istället för att behöva planera och packa bilen för att ge sig ut en dag så kan vi enkelt ta en promenad till en näraliggande sjö eller vacker skog. Det kan handla om allt från att ta en picknick till att fiska eller bada. Sedan har vi gångavstånd till Haninge centrum och köpcentrumet Port 73, vilket är skönt när man behöver handla eller shoppa. Det underlättar verkligen vardagen.

Att flytta in till en ny stadsdel innebär ofta att man i början inte känner så många andra i området. Jenny har därför skapat Facebook-gruppen ”Vegapäron” – en grupp som riktar sig till föräldrar som bor i Vega och vill lära känna andra ”päron” i närområdet – vilket kan bli ett första steg till nya vänskaper.

– Jag skapade gruppen för att jag tänkte att det kunde vara roligt att lära känna nya personer i Vega. Just nu är vi 3–4 stycken som träffar varandra åtminstone en gång i veckan. Då brukar vi ta en promenad tillsammans eller ses på en kopp kaffe. Det är jättetrevligt när vi ses och inför framtiden blir det också kul när barnen kommer att kunna leka med varandra.

Vi hälsar Jenny varmt välkommen till Vega och med alla de nya bostäderna som växer fram och de 10 000 nya grannar som förväntas flytta in så kommer möjligheten för fina relationer, grannar emellan, att vara stor.

Är du nyfiken på Vega och bostäderna här?
Här hittar du alla projekten.