Nytt gym kommer till Vega!

I byggnaden och på taket där Hemköp i Vega kommer att stå ska Core Gym Club bedriva sin träningsanläggning. Bakom etableringen står Per Karlsson, en inbiten Haninge-bo som ser fram emot att öppna ett extraordinärt gym med många möjligheter.

Med en total gymyta på 3000 kvm fördelade både inomhus och på en takterrass så blir Core Vegastaden gymkedjans största satsning hittills. Förutom gymmet kommer det bland annat även att finnas yogasal, padelbana och en löparbana.

Bakom denna smått unika vision står Per Karlsson, en tidigare idrottslärare som växlade om och började att bedriva gym. Nu ser han fram emot att öppna sitt mest unika gym hittills.

– Jag arbetade som idrottslärare i Haninge Kommun i 25 år och har alltid bott i Haninge. Efter 25 år i skolans värld kände jag att det var dags prova på någonting nytt. Då gick jag en PT-utbildning och arbetade en kort tid på det gamla anrika gymmet Najaden innan jag fick idén att starta upp ett lokalt gym i Tungelsta 2012. År 2016 tog vi sedan steget och öppnade ett gym i Västerhaninge. När vi nu etablerar ett gym i Vega känns det som det blir en kedja på riktigt. En gymkedja som är born and rasied i Haninge.

Eftersom Per är född och uppvuxen i Haninge så känner han till kommunen mycket väl. Och när möjligheten dök upp att etablera Core Gym Club i Vega så tvekade han inte en sekund.

– Core Vegastaden blir vårt flaggskepp och vårt mest spännande projekt hittills. Vi kommer att ha en lika stor träningsyta inomhus som utomhus. Utomhusträningen har ökat nu under pandemin och vi tror att den är här för att stanna. Vi satsar mycket på den funktionella träningen men även på Yogan. Vi kommer också att ha en stor lounge där man kan arbeta, plugga eller ta det lugnt i samband med träningen. De som känner oss vet också att om man vill lyfta tungt så kommer man inte bli besviken. Lokalen i sig kommer att ha stora fönster så det blir ett vackert ljus inne. Och tillsammans med takterrassen blir det ett smått unikt gym.

Ett etablera sig i Vega känns helt rätt för Per. Nu vill han ge Vegaborna ett lokalt gym med stor gemenskap.

– Vi kommer att matcha det moderna Vega med vårt moderna gym. Det ska bli spännande att växa tillsammans med stadsdelen.

Core Vegastaden planerar att slå upp portarna sommaren 2022 och det har redan kommit in hundratals intresseanmälningar. Nu ser Per fram emot att påbörja arbetet med gymmet på riktigt och lära känna Vega ännu bättre.

– Det ska bli fantastiskt att påbörja arbetet. Här får vi göra allt från början på det sätt vi vill så det ska bli riktigt spännande. Intresset för rörelse och hälsa är en växande trend så vi ser alla möjligheter att växa tillsammans med våra framtida medlemmar och Vega som stadsdel.