Pressbyrån – Vegabornas glädjespridare i vardagen

Ungefär samtidigt som tågen började rulla till och från Vegas nya pendeltågsstation, slog portarna till Pressbyrån upp. Här finns ett utbud av livsmedel, produkter och tidningar för kunder som vill ha något snabbt och enkelt, och de första dagarna i Vega slog alla förväntningar.

Det ska vara lätt att hitta en Pressbyrå, och det ska vara lika lätt att hitta inne på Pressbyrån. Därför har alla butiker ett bassortiment av produkter, men sen kan en del butiker att bredda det sortimentet beroende på vad som passar mer lokalt. I Vega bor många Stockholmspendlare, och därför finns ett större utbud på frukost och mellanmål. Men även lunch, kaffe och bullar.

– Pressbyrån har funnits sen 1906, och även om pressdelen inte är lika het längre, är vi fortfarande bäst på press, berättar Håkan Svensson, Regionchef. Det vi däremot ser ett stort behov av är något enkelt och nyttigt att äta – och det är där vi vill vara. Enkla och nyttiga frukost- och lunchalternativ. Matvanorna har blivit internationella så det gäller att hänga med, så det finns veganska alternativ, laktosfritt glutenfritt, wraps, sallader osv. Vi försöker ha något till alla.

Pressbyråns kunder vill oftast gärna konsumera det de har köpt på en gång. Därför finns det inte så många ’skafferiet-produkter’, utan hyllorna fylls istället med sånt de flesta vill ha direkt. Ambitionen är att erbjuda detta på ett snabbt och bekvämt sätt.

Butikerna öppnar alltid på en koncentrerad punkt som har ett relativt bra kundflöde. Ingången till en pendeltågsstation passar alltså perfekt, och kundantalet i Vega var över förväntan.

Vi hade planerat runt 175 kunder per dag, berättar Kazawah Ali, butikschef i Vega, men första dagen kom nästan 500, och sen har det legat runt 370 varje dag den första veckan.

Kazawah driver en Pressbyrån även i Gustavsberg, men vill på sikt bara jobba i Vega. Boende i området har varit otroligt trevliga och välkomnande. Många har även tackat för att de inte längre behöver åka långt bort när de vill köpa bara några få saker som mjölk och frukt innan de åker hem.

Det bästa med att jobba på Pressbyrån är att träffa alla trevliga människor, fortsätter han. Känner man sig trött på eftermiddagen så blir man glad igen direkt när man har haft en trevlig kund. Och kunden är vår chef, så vi jobbar hela tiden på att vara trevliga och ge kunden en bra upplevelse.

Kazawah tillägger att de gärna tar emot önskemål gällande varor från kunderna. Om något saknas så beställer han hem det.
Pressbyrån vill helt enkelt vara glädjespridaren i vardagen – något som verkligen märks i Vega.