Svalkande dopp i ”Drevan”

Haninge kan skryta med många fina bad. Allt från långgrunda Schweizerbadet på Dalarö till vackra Årsta havsbad. Och förstås sandstranden Storsand på Ålö. Men ibland vill man ha nära till ett svalkande dopp. Då har Drevviken mycket att erbjuda, till exempel doldisbadet vid Söderhagsudden, 5-10 cykelminuter bort.

Dalens bad/Krokodilbadet
Dalens bad har en hyfsat stor sandstrand/strandäng som bjuder på grillplats, lekplats, bord med bänkar, bajamaja, kiosk och sol till sent på kvällen. Badet är mer känt som Krokodilbadet, tack vare ett berg som mynnar ut i vattnet i form av en krokodil. Sedan minst 20 år tillbaka ser någon till att förtydliga reptilformen genom att måla dit både tänder och ögon. Här är riktigt långgrunt, vilket gör utflyktsmålet särskilt lämpat för barnfamiljen. Är kiosken stängd kan du hoppas på ett besök från Glassbåten som trafikerar Drevviken sommartid.

Typ av bad: Mellanstort bad med sandstrand och brygga
Toalett: Ja
Kiosk: Ja, öppenvissa dagar
Parkering: Ca 30 platser
Hitta hit: Närmsta busshållplatser är Västra Strandvägen och Sågen

Söderhagsuddens badplats
Alldeles intill bostadsområdet Söderhagsudden, ni vet radhusen som klättrar ner mot Drevvikens innersta vik i söder, finns en liten, intim badplats med tillhörande brygga. Här solar och badar du som i en liten gryta, nedanför en brant backe. Det finns inte en enda parkeringsplats så det är cykel eller fot som gäller som färdmedel.

Det finns en grillplats och små klippor att fika på. Bryggan brukar tyvärr annekteras av Kanadagäss, så hit kommer man främst för det snabba doppet. Följer du stigen längs vattnet, mot radhusen, hittar du en större brygga med badstege.

Typ av bad: Litet bad med gräsplätt och brygga
Toalett: Nej
Kiosk: 
Nej
Parkering: 
Nej
Hitta hit: 
Ta cykeln till Wallhagsvägen och parkera där den branta backen ner till badet har sitt krön

Norrbybadet
Norrbybadet är enligt många Drevvikens finaste bad. Den gamla dansbanan gör förstås sitt till mysfaktorn! Här finns bryggor, trampolin och flotte med rutschkana och hytt att byta om i. När det kommer till service finns både toaletter och kiosk samt ett fåtal parkeringsplatser, så säkrast är att trampa cykel hit.

Typ av bad: Mellanstort bad med bryggor.
Toalett: Ja.
Kiosk: Nej.
Grillplats: Ja.
Parkering: Få platser!
Hitta hit: Närmaste busshållplats är Norrby torg.

Fisk, javisst!
Du som tröttnat på sol och bad kan fiska i Drevviken. Vid provfiske har följande fisk fångats i sjön: Abborre, Björkna, Braxen, Gärs, Gädda, Gös, Löja, Mört, Nors, Ruda, Sarv, Sutare. Enligt sportfiskeguiden.se har gäddor över 10 kilo och gösar på över nio kilo nappat här! Mums!

Läs mer om lämpliga fiskemetoder och hur du köper fiskekort här.