Väl mött på nya mötesplatser i Vega

Att flytta till ett nyproducerat område innebär inte bara en ny bostad, utan även att alla dina grannar också är nyinflyttade. Något som ofta leder till nya vänner och en speciell gemenskap. Vi har pratat med Sevil Ahmadi på Stena Fastigheter och fått lite information om blivande mötesplatser i området. 

I Vega satsas det stort på just gemenskap. Flera hus har gemensamma takterrasser och gårdarna mellan husen inbjuder till spontana möten och trevligt umgänge.

Och förutom ytorna mellan husen kommer Vega att erbjuda många gemensamma platser som parker, torg och grönområden. År 2021 planeras Aktivitetshuset stå klart, som kommer att rymma en fritidsgård, gym, idrottssalar och ett bibliotek.

Stena Fastigheter kommer att ha 1500 bostadsrätter i Vega, där 200 redan är färdigställda. De tycker det är viktigt att ta hand om människorna som har hunnit flytta in, och göra det trevligt för dem. Så efter en grillafton där de tog emot feedback från de boende har det satts upp blomlådor längs allén vid förskolan, och om några veckor kommer det att finnas ett gräsområde där de boende kan umgås, grilla och ha picknick.

När man kommer in från motorvägen, till höger på andra sidan skolan, låg tidigare en uppslagsplats”, berättar Sevil Ahmadi på Stena Fastigheter, men nu har vi plattat till marken och förberett, så om ett par veckor lägger vi ut gräs samt sätter upp lite bänkar.

Stena inväntar även besked om de behöver tillstånd på sin egen mark för en Food Truck, vid något av kvarteren efter Vega Allé. Den kommer sen förhoppningsvis finnas på plats efter sommaren och kommer vara tillgänglig för alla boende i Vega.

Så välkommen till en ny bostad, nya gemenskaper och en massa nya minnen. Välkommen till Vega!