”I Vega fick jag allt och lite till”

Tamara Vuorinens flytt till Vega var ren strategi. Nära pendeln och mitt emellan jobb och dotter. Men redan nu, efter bara fyra månader i nya lägenheten, känner hon sig hemma.

Iklädd metallicfärgad täckjacka och matchande silverskor kommer hon gående över sin ännu blomstrande innergård. Vi har stämt träff på den plats som var ett av skälen till att Tamara fastnade för sin lägenhet i Brf Blinka, alldeles intill Vega station.

– Jag bodde i Enskede, men kände att jag behövde förenkla min vardag. På önskelistan stod nyproduktion, närhet till naturstråk, pendeltåg och allt annat som behövs för att livet ska fungera smidigt. Jag ville även ha rimligt avstånd till city och jobbet i Solna samt till min dotter som bor i Nynäshamns kommun. I Vega fick jag allt och lite till, säger Tamara.

Hon blickar ut över innergårdens blomstrande pergola – den perfekta platsen för grillkvällar med familj och vänner – de gemensamma odlingslådorna, utegymmet och grönytorna som anlagts för lek och solbad.

– Det är faktiskt ännu finare på kvällen, när belysningen tänds här på gården och på balkonger och i loftgångar. Det är väldigt välkomnande, precis som Vega överlag. Efter fyra månader är jag redan hemkär, trots att jag aldrig hade satt min fot i Haninge innan visningen. Det är något visst med stämningen och det känns som att jag kommer stanna länge.

I föreningen finns allt från kvadratsmarta ettor till rymliga fyror, samtliga med balkong eller uteplats. Husen har stadskaraktär med restauranger och butiker i botten. I Tamaras lägenhet på 28 smarta kvadrat finns – i ett och samma rum – hall, kök, sovrum, vardagsrum och arbetshörna samt rymligt badrum och balkong som väntar på inglasning.

– Jag har aldrig bott så här litet, men har insett att man inte behöver så mycket prylar. Det kändes befriande att halvera bohag och klädförråd. Det enda jag saknar är ett separat utrymme för sängen. Så i dagarna bokade jag mig faktiskt på en något större etta med sovalkov i Brf Gnistra, Ikano Bostads första projekt som byggs enligt Svanen.

Så om drygt ett år går flyttlasset igen, men den här gången endast ett stenkast bort.

– Jag hade aldrig flyttat om jag inte kunde få samma höga standard och tillval som här. Jag menar, varför ändra något som redan är perfekt!

Är du också intresserad av en bostad här i Vega? Läs mer på här.