Vega fortsätter att utvecklas

Det har hänt och fortsätter att hända mycket här i Vega. Bland flera planerade verksamheter i Vega håller bland annat Vega skola och aktivitetshus på att växa fram.

Vega fortsätter att växa. Tidigare har vi bland annat berättat om Hemköp som kommer till Vega som dessutom kommer att ha ett nytt gym i samma byggnad. Samtidigt växer flera bostäder fram och många har redan hunnit flytta in i sina nya hem.

I centrala Vega byggs också en ny skola som även kommer att innehålla ett aktivitetshus. Just nu pågår montage av väggar, pelare och bjälklag och senare i höst/vinter kommer även fönster och tak att monteras.

Hampus Wiberg, projektledare på Tornberget Fastighetsförvaltning konstaterar att arbetet med Vega skola och aktivitetshus går enligt plan och blickar framåt.

– Allting har gått enligt plan hittills. Som nästa steg kommer vi under våren 2022 att påbörja det invändiga arbetet med bland annat innerväggar och olika installationer.

Är ni nyfikna på att läsa mer om Vegas nya skola och aktivitetshus? Läs vår tidigare nyhet: Vega skola och aktivitetshus tar form.