Vega fortsätter att växa – nu är Ikano Bostad igång med sitt första kvarter

Vegas utveckling går fortsatt framåt och stadsdelen börjar att växa fram allt mer. Nu har även Ikano Bostads första kvarter med Brf Tindra nått uppbyggnadsfas. Därefter är det dags för Brf Blinka som ligger i samma kvarter. Totalt kommer kvarteret att bestå av 185 lägenheter.

Totalt kommer det att byggas bostäder för ungefär 10 000 invånare i vackra Vega. Ikano Bostad är en av flera aktörer som genom sina moderna bostäder bidrar till utformningen. Deras första bostadsprojekt Brf Tindra är nu i uppbyggnadsfas och näst på tur är Brf Blinka. Tillsammans blir de en viktig pusselbit i det som kommer att symbolisera Vega som stadsdel – moderna och miljövänliga boenden med den ursprungliga naturen som utgångspunkt och inspiration.

Brf Tindra och Brf Blinka kommer att ligga med toppläge i Vega, precis vid pendeltågsstationen. Här byggs moderna och kvadratsmarta lägenheter med alla bekvämligheter du behöver för en enklare vardag. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats. Inflyttning till Brf Tindra sker i november 2019.

Nu i dagarna så har Ikano Bostad satt upp taket på Brf Tindra. Nedan ser vi en häftig bild på taket som lyfts och ger en överskådlig blick över delar av Vega.

Brf Tindra och Brf Blinka kommer att dela gård. Gården kommer att utformas för att skapa mycket plats för grönska och för att skapa möjligheter till att enkelt umgås med grannar, familj och vänner. Här kommer det att finnas utegym, gemensamma odlingslådor och den blomstrande pergolan blir gårdens stolthet.

Bostäderna i Vega är anpassade till en hög levnadsstandard som ska sätta guldkant i tillvaron.

Brf Tindra och Brf Blinka utgör tillsammans ett av kvarteren som ska göra livet lite skönare. Kvarteret är noga uttänkt efter våra behov.

Vega börjar allt mer att ta form. Med den nya pendeltågsstationen och med de framväxande kvarteren utvecklas Vega till den stadsdel som vi alla föreställt oss.

Vill ni läsa mer om bostäderna i Vega?
https://vegastan.se/bostader-i-vega/