Vegaåret 2021 – ett år att minnas!

När vi nu kliver in i 2022, där vi ser fram emot att skapa många nya minnen, passar vi på att blicka tillbaka på året som varit. Häng med!

Det har varit full fart i Vega under 2021. Samtidigt som fler har flyttat in och nya företag etablerat sig, har flera roliga saker hänt. Vi sammanfattar året som varit.

I början utav året träffade vi en av alla lokala aktörer här i Vega, nämligen Adam Kahami som driver Direkten i Vega. Adam älskar att driva butiken här och menar att det finns en positiv energi i stadsdelen.

Vi träffade det nyinflyttade paret Morten Lassem och Eva Söderberg som hittade sin drömlägenhet i kvarteret Skogsstjärnan i Vega, vilket innebar startskottet på ett klimatsmart och bilfritt liv nära både stad och natur.

I början av våren fick Vega en ny bilpool – ett av flera viktiga steg i att göra Vega till en klimatsmart stadsdel!

Nya restauranger öppnade i Vega med Bagheria, där de Italienska rätterna sammansvetsas med de svenska råvarorna och Arigato med sin sushi och wok.

Med flera säljstarter av bostäder och fler som flyttar in i vår kära stadsdel krävs ett större utbud av butiker och service. Det var därför en glädjens dag när Ica Nära i Vega öppnade sin butik.

Intresset av att cykla i skogen har exploderat under åren. Och alla Vega-bor kan glädjas över att Rudans MTB-park finns en kvart från Vega, vilket vi berättade om under sommaren.

Under sensommaren kunde vi berättade om Core Gym Club, ett extraordinärt gym som kommer till Vega. I samma byggnad kommer även nya Hemköp i Vega slå upp sina portar under 2022.

Full fart under 2022 med andra ord!

I början av hösten berättade vi om Ikano Bostad och deras symboliska gjutning av bottenplattan till deras första Svanenmärkta projekt.

I Vega ska allt man behöver finnas på nära håll. Däribland även förskolor och grundskolor. Vi listade alla befintliga och planerade förskolor och grundskolor i Vega.

Vad vore Vega utan människorna som bor här? Inte mycket. Det var därför glädjande när vi berättade om Tamara Vuorinen som redan efter fyra månader kände sig som hemma i sin nya lägenhet och som menar att stadsdelen gav henne allt och lite till. Vi berättade även om Maarit Modlitba som hittade sitt drömboende i Vega när hon blev pensionär.

Det har hänt och fortsätter att hända mycket i Vega. Bland flera planerade verksamheter håller även Vega skola och Aktivitetshus på att växa fram.

Slutligen kom december och vi berättade om hur man kan upptäcka skogen som lekplats med en guide till naturliga upplevelser i Vega med omnejd.

Det händer mycket i Vega och vi vill rikta ett stort tack till er som hänger med och är en viktig del i utvecklingen. Nu blickar vi framåt mot ett spännande 2022!